luister-via-internet

Beste luisteraar,

Radio Apollo is vanaf 1 januari nog enkel te beluisteren via het internet of via een internetradio.

 

Zoals jullie al weten is Radio Apollo nu nog enkel via het internet te beluisteren. We hebben al vele vragen gekregen aangaande internetradio’s en wat moet er nu gebeuren met mijn huidig radio??? Kan ik daar Apollo dan niet meer op ontvangen??

Wel, hier een korte opsomming van wat er mogelijk is om toch nog naar Radio Apollo te luisteren

 1. Via laptop, pc, gsm of tablet
  1. Op je laptop en pc ga naar radioapollo.be en automatisch kan je nu naar onze uitzendingen luisteren.
  2. Op je gsm of tablet ga naar radioapollo.be, klik op “luister live” en selecteer op die pagina de juiste player (probeer ze één voor één, er is er altijd ééntje bij die voor jouw telefoon werkt)

Dit is de goedkoopste oplossing omdat de meeste mensen al wel een laptop of pc in huis hebben.

 

 1. Via een internet radio
  1. Je moet hier beschikken over een internetradio die je hebt verbonden via een bedraad- of draadloos netwerk. Laat het toestel zoeken (als dit daarvoor is uitgerust) en je komt dan wel Radio Apollo tegen (meestal worden de stations alfabetisch weergegeven). Uiteraard spreekt het voor zich dat je steeds in de handleiding de juiste procedure kan bekijken.
  2. We hebben een overeenkomst gemaakt met Van Loock uit Heist op den Berg en Booischot en met Audiomix in Aarschot. Als je daar een radio gaat kopen en je zegt de code “Radio Apollo” krijg je nog een korting bovenop!!!!

Dit is een duurdere oplossing. Internetradio’s zitten tussen de prijsklasse van 100 Euro, voor een draagbaar toestel, tot wel 250 Euro voor een vasttoestel.

 1. Op jouw bestaande radio.
  1. Dit is een beetje omslachtiger maar voorlopig (op punt 1 na) de goedkoopste oplossing. Je kan een toestelletje aanschaffen “Chromecast audio”, dat ongeveer een 40 Euro kost. Je kan dit toestelletje configureren via je smartphone of pc en je moet dit aan uw muziekinstallatie aansluiten op de “audio in” of de “aux” ingang. Het toestel moet je in het stopcontact steken en dan configureren. Van zodra alles klaar is kan je weer naar Apollo luisteren. Zolang het toestel in het stopcontact steekt zal hij de zender onthouden en bij het aanzetten van de radio (en instellen op audio in of aux) kan je steeds naar Apollo luisteren. Wanneer je toch eens de stekker moest uittrekken, kan je altijd via je gsm het toestel terug aanzetten….

Meer info over het toestel kan je hier vinden.

Hoe je het moet installeren en gebruiken kan je hier vinden.

Er zijn uiteraard nog andere toestellen op de markt maar de prijzen zijn beduidend hoger (vanaf 140 Euro), je kan daar uiteraard meer me zoals verbinding met Bluetooth, meerdere boxen aansturen enz…..

Uiteraard zijn er waarschijnlijk nog mogelijkheden om naar Apollo te luisteren, maar ik denk dat dit de meest voorkomende zijn en de betaalbaarste….

Ik hoop dat we wat duidelijkheid hebben kunnen scheppen in het, toch wel verstoorde, radiolandschap.

Blijf luisteren naar Apollo en wie weet win jij wel een toestel!!!!!

Het Radio Apollo-team